Tag Archive 'transfer-facility'

Construction has started on the expansion to R+L Carrier's transfer facility in northwest Portland. The 24,000 SF expansion nearly doubles the area of R+L's unloading/loading space and will allow for better logistics and improved workflow. Site improvements in the form of parking reconfiguration and additional landscaping are part of the project.
Livermore Architecture & Engineering supported Joseph Hughes Construction on this project with architecture and structural engineering, as well as management of civil engineering and landscape architecture.

[rev_slider rlarlington] LAE designed R+L Carriers’s new facility which includes a 40,000 SF, 60-door terminal, 5,000 SF office, 9,500 SF maintenance building, and a fueling station. LAE adapted R+L’s standard branding and building design to meet the specific requirements of the local jurisdiction for aesthetics, siting of parking areas, and building orientation. Approvals were received for Design Review and a Special Use Permit. The buildings have a pre-engineered metal structural frame; exterior materials include EIFS and metal siding. Pits were designed in the maintenance building to allow for servicing of the vehicles. Special care was taken to ensure that the site has adequate and safe vehicle maneuvering areas.

8
Aug

Construction at R+L Begins

Livermore A&E News | Comments Off on Construction at R+L Begins

Construction has started on the expansion to R+L Carrier’s transfer facility in northwest Portland. The 24,000 SF expansion nearly doubles the area of R+L’s unloading/loading space and will allow for better logistics and improved workflow. Site improvements in the form of parking reconfiguration and additional landscaping are part of the project. Livermore Architecture & Engineering […]

30
Apr

R+L Carriers Arlington Terminal

| Comments Off on R+L Carriers Arlington Terminal

LAE designed R+L Carriers’s new facility which includes a 40,000 SF, 60-door terminal, 5,000 SF office, 9,500 SF maintenance building, and a fueling station. LAE adapted R+L’s standard branding and building design to meet the specific requirements of the local jurisdiction for aesthetics, siting of parking areas, and building orientation. Approvals were received for Design […]